אודות היקב

יקב בזלת הגולן הוא התפתחות בלתי צפויה של סיפור אהבה בין איש אדמה מסור לבין מלאכת כפיו.
זהו סיפור חד זני שכל כולו קברנה סובניון, הנסיך האציל של משפחת ענבי היין.
אדמת הבזלת הפורייה והעשירה של רמת הגולן , תנאי האקלים המיוחדים לאזור ותהליכי יצור טבעיים וקפדניים , הם סוד קסמו ואיכותו של היין .
היקב שוכן בסמוך לחורשה ולמקור נביעת מים ומשקיף על הכנרת.
הבציר מתבצע באופן ידני תוך פיקוח על איכותו ובשלותו של האשכול , 40 דונם כרמים בגובה של כ -500 מטרים מעל גובה פני הים ו- 40 דונם נוספים בצפון רמת הגולן בגובה של 900 מטר מעל פני הים.
ייצור היין ביקב בזלת נעשה מתוך אהבה וחדוות היצירה, תוך הקפדה ללא פשרות על איכותו. זו, אנו מאמינים,הסיבה להכרה העולמית בתחום היין לה זכינו ובעטור פרסים ומדליות מכל רחבי תבל.
כיום היקב מייצר כ- 75,000 בקבוקים בשנה ויעד הייצור שלו הוא 100,000 בקבוקים לשנת 2011.

 בימים אלו אנו משיקים שלוחה נוספת של היקב במתחם התיירות החדש, ווסט, בו יפעל היקב בייצור היין המשובח שלנו. במתחם היקב מופעלת חנות היקב הייחודית המשמשת כמרכז המבקרים שלנו , בו מרוכזים מלבד היינות שלנו , יינות היקבים מכלל רמת הגולן, קטנים כגדולים, במטרה לאפשר את חשיפתם של כלל היקבים ברמת הגולן .

היסטוריה האנשים מאחורי היין